Per 1 januari 2018 EBS opgenomen op de lijst van erkende maatregelen (EML) van RVO!

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat dat ; In 2018 is het toepassen van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) of Energie Management Systeem (EMS), zoals die van Bakos, opgenomen in zes erkende maatregelenlijsten (EML). Dit betekent dat het toepassen van een EBS of EMS daarmee verplicht is geworden. Voor meer informatie klik op EBS EMS RVO.  en klik op SOFTWARESYSTEMEN. Tevens is een lijst met softwareleveranciers onderaan de pagina beschikbaar. Lijst direct downloaden klik op DOWNLOAD lijst EBS EMS

klik hier voor meer info

EBS van Bakos: Altijd en overal inzicht in uw energieverbruik waardoor gemakkelijk besparen!

De Bakos Energy Aware Monitor (EBS) is als losse module beschikbaar en staat geregistreerd op de website van RVO. De Bakos Energy Aware-engine verwerkt de verbruiksdata uit de slimme meters tot bruikbare gegevens. Bakos Energy Aware biedt de mogelijkheid om deze gegevens op verschillende manieren te presenteren. Per gebouw zijn de historische verbruiksgegevens van gas en elektra per kwartier, uur, dag, week, maand, kwartaal en jaar op elk gewenst moment beschikbaar en op verschillende manieren te presenteren en te rapporteren. Per klantdomein zijn de gegevens van ………   verschillende gebouwen en of perioden met elkaar te vergelijken.

Per gebouw zijn referentieparameters op te geven om verschillende vergelijkingen mogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld zijn: BVO (bruto vloeroppervlak), LA (leerlingaantallen), GD (Graaddagen), enz. Graaddagen zijn te onderscheiden in de algemeen landelijk gegenereerde graaddagen, de gewogen graaddagen en de gebouwgebonden gewogen graaddagen.
Een vergelijking met een landelijk gemiddelde, voor zover van toepassing, zou ook mooi zijn. Er zijn landelijke normwaarden voor energielabels toe te voegen.

Wilt u meer weten of een afspraak met ons maken voor een kennismaking/presentatie?

Mail of bel ons 0614929926!